Zomerhitte survivalgids

Het is zó warm! Dat hoef ik je uiteraard niet te vertellen—terwijl je dit leest zit je, hopelijk, met een cocktail buiten je beste poging doen niet weg te smelten—maar ik wilde het toch even gezegd hebben. Het gaat namelijk de komende zomers toch minstens net zo heet zijn, en dus is het fijn om te weten hoe je zo goed mogelijk voor jezelf zorgt met dit weer. Dus, klap die parasol uit en lees mee!

Lichaam & geest

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je goed voor je lichaam en geest zorgt. Die twee staan altijd voorop, eigenlijk bij alles. Plan op warme dagen niet te veel in; werk thuis, als het kan, en zorg er anders voor dat er op z’n minst goede airconditioning op je werkplek is én er rekening wordt gehouden met het vertragende effect van warm weer. Het beste is natuurlijk om jezelf zo veel mogelijk rust te gunnen, en ook niet te streng voor jezelf te zijn als je wat sneller moe bent; dat is de hitte. Dit staat buiten kijf, maar; drink veel water en eet voedsel waar veel voedingsstoffen en zout in zit. Zout houdt vocht vast. Vermijdt al te vettig eten en pas alsjeblieft op met alcohol—omdat je al zoveel vocht verliest door het zweten, werkt het effect van alcohol een stuk sneller en onvoorspelbaarder. Eet gezond, eet fris. Dat kan jij!

& lekker zitten 

Daarnaast is het ook heel fijn om ervoor te zorgen dat je een plekje hebt waar je rustig het warme weer kan uitzitten en er misschien zelfs nog een beetje van kan genieten. Of dat nu je achtertuin of je balkon is; zorg dat je een plekje in de schaduw hebt, of met in ieder geval de optie van schaduw. Zet je zweefparasol op, hang een laken over je balkon; wees creatief! Natuurlijk is het heerlijk om bij te kleuren in de zon, maar het is belangrijker nog dat je niet verbrand, en toch lekker buiten kan blijven zitten als je wel weer even klaar bent met zonnen. Iets van een parasol is dus het allerfijnst met dit weer. Zorg er ook voor dat je plekje een fijne zitgelegenheid heeft, en dat je er gewoon graag zit. Niemand is graag ongemakkelijk met deze hitte. 

 

Dus, drie dingen: zorg goed voor je lichaam, je geest en heb een fijn plekje om de hitte in uit te zitten! Wat er met mij altijd gebeurt in de zomer; ik ga opeens weer boeken lezen. Wie weet wat het met jou doet! Geniet ervan! Oh, en smeer je in!

Related Posts