Wat zijn de voordelen van refurbished apparatuur?

De kans is groot dat je het begrip refurbished de afgelopen tijd steeds vaker tegenkomt. Het is een begrip dat wordt gebruikt bij elektronische apparatuur die door meerdere eigenaren wordt gebruikt. Wanneer een bedrijf besluit dat er nieuwe computers nodig zijn, zijn deze computers vaak nog wel te gebruiken. In dit geval gaan de computers naar een bedrijf dat de apparatuur repareert, controleert en daarna opnieuw aanbiedt. In dit artikel kun jij meer vinden over de voordelen van refurbished apparatuur. Het is namelijk zeker iets om over na te denken, voor zowel de particulieren als de ondernemers.

 

Het besparen van je geld

Wanneer je ervoor kiest om bijvoorbeeld Apple laptops refurbished te kopen kun je soms wel 30-40% besparen op je investering. Ondanks dat de meeste apparatuur die hier komt nog een lange levensduur heeft, neemt de prijs enorm af. Zeker bij merken van een hogere kwaliteit betaal je vaak ook een hoop geld voor de naam van het merk. Wanneer een telefoon of laptop in een winkel wordt verkocht, vermindert de waarde direct. Het is dan namelijk geen eerstehands product meer. Toch is de kwaliteit van het product nog steeds even goed.

 

De betrouwbaarheid van een refurbished product

Een van de grotere voordelen die refurbished producten met zich mee brengen, is dat de producten betrouwbaar zijn. Wanneer je een product koopt dat tweedehands is via een site als marktplaats, weet je vaak niet wat er allemaal mee is gebeurd. Het kan zomaar zo zijn dat er iets kapot is of beschadigd. Als dit in de binnenkant zit of niet goed te zien is, kan het zomaar zo zijn dan je een miskoop doet. Hier zul je waarschijnlijk erg van balen en de kans dat dit bij een refurbished product gebeurt, is klein. Als je naar een betrouwbare winkel gaat, is dit toch erg anders dan het product kopen van een ander persoon die je niet kent.

 

Het hebben van garantie

Wanneer je een tweedehands product koopt via het internet, zit er eigenlijk nooit meer garantie op. Behalve als de originele garantie van het product nog niet is verlopen. Wanneer je een refurbished product koopt, zit er weer een nieuwe garantie op. Op deze manier wordt er eigenlijk aan je verzekerd dat er niks mis is met het product. Wanneer dit toch het geval blijkt te zijn, zal de winkel die je de garantie geeft opdraaien voor de kosten. Geen risico voor jou dus.

Related Posts