Uitbesteden doe je zo

Als je een bedrijf hebt, heb je het er maar druk mee. Je hebt voldoende aan je hoofd waar je aan moet denken en dit zul je allemaal maar zelf moeten doen. Wellicht heb je een BV, ben je een zzp’er of ben je zelfs deels eigenaar van een NV. Het kan allemaal, maar één ding hebben alle eigenaren gemeen; ze hebben het druk. Dit is begrijpelijk, maar wel jammer. Je zult namelijk een goede balans moeten hebben, dan presteer je het beste. Het is daarom misschien wel goed om wat dingen uit handen te geven, wat dingen uitbesteden. Van sommige dingen is het niet handig om ze zelf te doen. Ze kosten je tijd, ze kosten je geld en jij kunt je beter met andere zaken bezighouden. Deze dingen bespreken we dan ook in deze blog. Hierdoor zul jij meer tijd hebben voor wat er écht toe doet. 

Telefoonservice

Het eerste wat je eigenlijk móet uitbesteden, is de telefoon antwoord service. Dit is erg zonde om zelf aan te pakken. Een telefoonservice zzp is beschikbaar, maar ook voor grotere bedrijven zijn er allerlei oplossingen. Wat is een telefoonservice dan precies? Nou, een telefoonservice zorgt ervoor dat jij de telefoon kunt beantwoorden wanneer en hoe je dat zelf wil. Hierdoor mis je geen enkele oproep meer, waar je ook bent en wie je ook belt. Het is makkelijk aan te sluiten en zo heb je altijd iemand die de telefoon opneemt. Je hebt namelijk als het ware je eigen telefonist(e). Hij of zij kent je bedrijf ook gewoon goed, waardoor er altijd een gepast antwoord kan gegeven worden op allerlei vragen. Heel handig om uit te besteden dus! 

Boekhouding

Het tweede wat wij aanraden om uit te besteden is de boekhouding. Dit is eigenlijk vrijwel altijd een goed idee, tenzij je zelf een boekhouder bent uiteraard. Dan nog kan dit zelfs handig zijn. Waarom? Omdat je voor boekhouding een helicopterview dient te hebben. Je moet je bedrijf eigenlijk van een afstandje kunnen bekijken. Waar gaat teveel geld naar heen? Waar gaat te weinig geld naar heen? Hoe kun je geld besparen op iets? Wat is een handige belastingconstructie en ga zo maar door. Een boekhouder heeft hier vaak veel meer verstand van dan jijzelf én kan zaken objectief bekijken. Het is aan jou wat je hiermee doet, maar wij zouden het wel weten. Meteen uitbesteden!

Related Posts