Met deze tips werk je zelf aan een gelukkig leven

Gelukkig zijn: het heeft voor ieder van ons een persoonlijke invulling. Wat de ene gelukkig en blij maakt, zal voor iemand anders minder belangrijk zijn en omgekeerd. Wat wel voor iedereen gelijk is, is dat geluk voor een groot stuk bepaald wordt door de stappen die je zelf zet. En nee, er is helemaal niets mis met jezelf van tijd tot tijd eens op de eerste plaats te zetten en die dingen te doen die je gelukkig maken. 

Geluk wordt niet alleen bepaald door je omstandigheden

Het zou ontzettend verkeerd zijn om te denken dat geluk alleen afhangt van wat je hebt. Een goed betaalde baan, een mooi en comfortabel huis en voldoende financiële middelen om al je dromen te realiseren, het klinkt misschien als het toppunt van geluk, maar er is zoveel meer in het leven. Het echte en oprechte geluk zal hier echter niet door bepaald worden. In extreme gevallen kan het nastreven van materiële status je heel wat problemen bezorgen die je nog ongelukkiger maken, denk maar aan een gokverslaving door het steeds weer op zoek gaan naar bijkomende financiële middelen.

Maak gebruik van deze tips en ontdek zelf hoe makkelijk het is

Vaak hebben we het gevoel alsof het leven elke dag zijn gangetje gaat en de ene dag er net zo uitziet als de andere. De dagelijkse sleur maakt ons niet blij en daar willen we verandering in brengen. Stel je dus open voor nieuwe avonturen en doe eens iets wat je al lang aan het uitstellen bent. Het gevoel dat je zult ervaren, zal je versteld doen staan.
Wees je er van bewust dat er altijd wel iemand te vinden zal zijn die het net iets beter voor elkaar heeft dan jijzelf. En dat is niet erg, verschillen zijn er nu eenmaal, maar dat mag je geluk niet in de weg staan. Denk aan wie jij bent, aan wat jij hebt en wees trots op wat je al bereikt hebt. Jezelf vergelijken met anderen brengt niets op. Negatieve gevoelens en jaloezie achter je laten zal dit wel doen.
Wist je trouwens dat lachen de beste manier is om je gelukkiger te voelen? Bij het lachen wordt endorfine vrijgemaakt en dat is de perfecte stof om stress tegen te gaan. 
Voel jij je soms schuldig als je gelukkig bent? Niet doen. Doe de dingen die jou gelukkig maken en waar je van geniet. Het heerlijke gevoel dat je ervan krijgt, straal je ook uit en daar wordt iedereen om je heen een stukje blijer van.

Related Posts