Het verwijderen van een teek bij een kat

Als je een kat hebt, dan vind je het natuurlijk belangrijk dat de kat erg gezond blijft. Het is daarom zeker niet belangrijk om de beste voeding voor je kat aan te schaffen en je kat regelmatig te ontwormen, maar ook is het belangrijk dat je je kat regelmatig controleert op teken. Katten komen veel buiten en zitten vaak ook in bosjes of klimmen juist weer in bomen en daar kunnen teken zitten. Als een teek niet behandeld word, dan kan dat erg schadelijk zijn voor de gezondheid voor je kat. Wil je weten hoe je een teek moet verwijderen bij een kat? Lees dan vooral even verder!

 

Ga met je kat naar de dierenarts

Een van de beste keuzes die je kan maken als je een teek wilt verwijderen bij een kat, is het bezoeken van een dierenarts. Het kan namelijk erg lastig zijn om een teek te verwijderen bij een kat aangezien een kat een dikke vacht heeft. Ook wanneer je het gevoel hebt dat je kat last heeft van een teek, is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan een dierenarts. De dierenarts kan dan de volledige huid grondig controleren en indien nodig ook de teek verwijderen van een kat. Houd er wel rekening mee dat niet alle dierenartsen ook teken behandelen, vooral omdat er ook middelen hiervoor bestaan die vrij goedkoop zijn. Je vind daar meer informatie over in dit artikel. 

Schaf tekenmiddel aan

Wanneer je kat gebeten is door een teek en je daarvoor niet perse naar een dierenarts wilt gaan, dan is het aan te raden om eens tekenmiddel voor een kat aan te schaffen. Dat heeft ermee te maken dat het verwijderen van een teek met tekenmiddel erg makkelijk is. In de meeste gevallen is dit een shampoo die ervoor zorgt dat de teek dood gaat en uit de huid van je kat valt, maar ook kan het voorkomen dat het om een crème gaat. Het is niet mogelijk om met een tang een teek te verwijderen, want dit kan ervoor zorgen dat er juist resten van een teek blijven zitten. Dit vinden veel mensen vreemd, vooral omdat het bij de mens juist goed is om een teek te verwijderen met een tang. Mocht je niet weten waar je deze middelen kan aanschaffen, dan is het aan te raden om eens een dierenwinkel bezoeken. Ook is het altijd een optie om tekenmiddel via het internet te bestellen.

Related Posts