Epoxy plamuur

Plamuren; hebben we dat niet allemaal wel eens gedaan en hebben we in dat kader niet allemaal al eens gebruik gemaakt van een plamuurmiddel? Vast en zeker. Wat betreft plamuur hebben we nogal wat te kiezen. Een bekende vorm is epoxy plamuur, ideaal als jij jouw woning grondig op wilt knappen. 

Belangrijk om altijd de juiste plamuur te kiezen

Het is erg belangrijk om altijd de juiste plamuur te kiezen. Heel globaal gezien kun je gebruik maken van  polyester plamuur – ook wel staalplamuur genoemd- epoxy plamuur en alkyd plamuur. Laten we hier eens nader kijken naar wat epoxy plamuur nou precies is. De kenmerken van epoxy plamuur zijn helder; het is een twee componenten plamuur, en een plamuur dat bestendig is tegen water en chemicalien. Kies je voor epoxy plamuur, dan krijg je een plamuur die voor bijna alle ondergronden goed te gebruiken is. Styerker nog epoxy plamuur kun je zowel boven als onder water prima gebruiken. Wat ook een kenmerk van deze plamuur is, is dat het voor zowel grotere als kleine laagdiuktes toepasbaar is,, eventueel zelfs in meerdere lagen. 

Veel gebruikt binnen de jachtbouw

Epoxy plamuur wordt verreweg het meeste gebruikt binnen de jachtbouw, maar is dus ook voor het opknappen van een woning prima te gebruiken. Binnen de jachtbouw en vooral bij de wat grotere schepen is epoxy plamuur simpelweg onmisbaar. Soms wordt voor een groot schip wel honderden kilo’s epoxy plamuur toegepast, om zo op de beste manier alle oneffenheden weg te nemen. Bovendien krijgt de zogenaamde scheephuid een zeer glad uiterlijk als je deze plamuur gebruikt. Daarna wordt er wel weer geschuurd en wordt dus ook weer een groot deel van de plamuur weggehaald.

Beter uit met een epoxy plamuur

Uiteraard zijn er meerdere soorten epoxy plamuur beschikbaar. Kijken we naar de bedrijfsmatige toepassing, dan zien we dat er vooral veel gewerkt wordt met een wat grovere soort. Hiermee kun je ook de diepere gaten en deuken op een prima wijze opvullen namelijk. Giethars kopen is natuurlijk ook altyijd een optie, je bent echter beter uit als je kiest voor een epoxy plamuur. Check wel altijd goed van te voren welke plamuur nodig is voor de klus die je wilt klaren. Het is uitermate belangrijk om wel altijd precies de juiste plamuur te gebruiken namelijk. Kom je er niet uit, schakel dan altijd een expert in die je er alles over kan vertellen. 

Related Posts