Een nieuwe auto financieren, hoe kan ik dat doen?

Het kan voorkomen dat je auto kapot is gegaan en dat is erg vervelend, vooral als je je auto dagelijks nodig hebt. Wellicht heb je de auto al naar de autogarage gebracht en hebben ze daar de conclusie getrokken dat het repareren van de auto niet de moeite en de kosten waard is. Je zult in dat geval een nieuwe auto moeten aanschaffen, maar deze kosten lopen in de duizenden tot tienduizenden euro’s en natuurlijk heeft niet iedereen dat op de bankrekening staan. Toch heb je een auto nodig en zul je moeten kijken naar andere oplossingen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een vorm van een financiering, maar ook aan het (tijdelijk) leasen van een auto. 

 

Tegenwoordig kiezen nog steeds erg veel mensen ervoor om een auto te financieren en dat heeft ermee te maken dat ze de auto zullen bezitten nadat de lening is afbetaald. Dit is niet het geval als je aan auto gaat leasen. Als je dus een auto wilt laten financieren, dan maak je zeker een verstandige keuze, maar hoe werkt het financieren van een auto precies? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Een kredietverstrekker vinden 

De eerste stap die je moet zetten als je een voertuig zoals een auto wilt financieren, is het vinden van een kredietverstrekker. Een kredietverstrekker is een financiële organisatie of instelling die leningen verstrekt. Dit kan je bank zijn, maar ook een andere commerciële partij zoals Findio. De meeste mensen die een voertuig willen laten financieren, doen dat bij partijen als Findio en dat heeft ermee te maken dat de rentes hier vrij laag zijn en er veel voordelen aan verbonden zitten. Een auto financieren bij Findio is dus de beste keuze die je kan maken als je snel een nieuw voertuig moet aanschaffen. 

 

Een lening aanvragen 

Nu je een kredietverstrekker hebt gevonden, is het tijd om een lening aan te vragen. Dit kun je zelf doen via de website van de kredietverstrekker, maar ook kun je dit laten doen door een financieel adviseur. Wanneer je je leningen oversluiten wilt of een lening voor een voertuig wilt aanvragen, dan kan dit enkele werkdagen tot weken in beslag nemen. Het is belangrijk om niet bij meerdere kredietverstrekkers een lening aan te vragen want daardoor kun je in de financiële problemen komen. Wil je weten wat de risico’s van het lenen van geld zijn en of het wel verstandig is in jouw situatie? Spreek dan met een financieel adviseur!

Related Posts