Dagje Zaandam op de planning? Dit kun je er doen.

Met de maand juli staat de zomer van dit jaar in de startblokken. De zon laat zich steeds vaker zien en op een regenbui hier en daar na kunnen we weer optimaal van het buitenleven genieten. Er zijn geen maatregelen of lock downs waar rekening mee gehouden moet worden, en met de start van de zomervakantie trekken veel mensen er dan ook op uit naar het buitenland. Een welverdiende vakantie is natuurlijk altijd fijn. Toch hoef je het niet altijd ver van huis te zoeken. We zitten er allemaal niet op te wachten om urenlang in de rij op het vliegveld te staan en we hebben de afgelopen twee jaar ontdekt dat ook Nederland een prachtig land is. Ook in de buurt is er van alles te zien en te doen en in de zomermaanden is er een grote kans op mooi weer. Je kunt deze zomer dan ook verschillende dagjes en weekenden weg in Nederland plannen. Amsterdam heb je wellicht al vaak genoeg gezien, je kunt daarom ook een klein stukje verder rijden naar Zaandam. Benieuwd wat je kunt doen in Zaandam? In dit blog doe je inspiratie op voor een gezellig dagje weg.

 

Zaanse Schans

Om maar gelijk met de meest bekende bezienswaardigheid te beginnen: de Zaanse Schans. Dit gebied laat je terug in de tijd gaan en geeft je een indruk van het leven in de 17e en 18e eeuw in Nederland. Je ziet hier authentieke huisjes, molens, een tinfabriek, een kaas- en zuivelboerderij en andere ambachten. Je kunt zelf een rondje over de Zaanse Schans lopen, maar je kunt ook kiezen voor een rondleiding. Een gids vertelt je dan de unieke verhalen over het leven van vroeger in de Zaanstreek. Je kunt hier ook verschillende musea bezoeken, zoals de Museumwinkel, het Bakkerijmuseum en het Honig Breethuis. Je kunt de Zaanse Schans bereiken met het openbaar vervoer vanaf de stad, de auto, fiets of boot. Genoeg manieren dus om hier een momentje terug in de tijd te pakken.

 

Kaasmakerij

Op de Zaanse Schans vind je ook de Catharina Hoeve, een authentieke kaasmakerij uit de 17e eeuw. Je kunt hier een demonstratie volgen van het kaasmaken en dus zien waar deze lekkernij vandaan komt. In de winkel bij de hoeve kun je vervolgens de kazen proeven. Ontdek de verschillen tussen kazen van een koe, van een schaap en van een geit door diverse soorten te proeven. Ook fijn, je hoeft niet te betalen voor je bezoek. Een favoriet gekozen? Dan kun je een stukje kaas kopen om mee te nemen.

 

Stadshart

Het centrum van Zaandam is niet lang geleden helemaal vernieuwd, waardoor je je ook hier goed kunt vermaken. Je vindt er verschillende winkels, van grote ketens tot kleine boetiekjes. Zo vind je er ook verschillende merken, zoals black bananas en black bananas kids. Verder kun je in het centrum plaatsnemen op een van de gezellige terrassen op de zogenoemde Dam.

Related Posts