4 dingen die je als ondernemer beter kunt uitbesteden

Als ondernemer of ZZP’er ben je zelf verantwoordelijk voor alle facetten van de dienst die je verleent, van de sales en de marketing tot aan de boekhouding en de support. Deze situatie leidt er echter in veel gevallen toe dat je als ondernemer zoveel tijd kwijt bent aan randzaken (d.w.z. alles wat niet direct te maken heeft met jouw hoofdactiviteit) dat je je niet optimaal kunt focussen op het belangrijkste aspect van jouw bedrijf: de groei. In dit artikel gaan we iets dieper in op vier activiteiten die je als ondernemer kan uitbesteden, zodat jij je kunt richten op waar jij goed in bent.

Online marketing

Tijd is geld, en als eigenaar van een eigen bedrijf bent u zich daar zeker bewust van. De online marketing van uw bedrijf, zeker in het begin, kan erg veel tijd in beslag nemen, aangezien er vanuit het niets een bepaalde naamsbekendheid moet worden opgebouwd. Tenzij u zelf een ervaren specialist bent op dit vlak laat u dit best over aan een externe partij die gespecialiseerd is hierin. Zo kan u rekenen op de expertise van een persoon of een bureau dat zich dagelijks bezig houdt met online marketing.

Branding

De branding van uw bedrijf is nauw verbonden met uw online marketing, al wordt de branding ook bepaald door uw offline activiteiten en het ontwerp van de visuele kant van uw zaak. Denk daarbij, bijvoorbeeld, aan uw logo, uw website of uw business cards. Deze details bepalen voor een groot deel het imago van uw bedrijf tegenover nieuwe, potentiƫle klanten, dus laat het ontwerp hiervan over aan een professionele designer. Dat hoeft niet veel geld te kosten, het kan u veel tijd besparen, en op deze manier beschikt uw bedrijf tenminste over branding van professionele kwaliteit.

Support en webcare

Het digitale contact met uw klanten is van essentieel belang in de zakenwereld van tegenwoordig, maar helaas kan dit een hele tijdrovende activiteit zijn. Onder digitaal contact met uw klanten vallen, onder andere, het bijstaan van klanten via live chat en social media. Het uitbesteden van deze zogenaamde webcare heeft verschillende aanzienlijke voordelen, waaronder het feit dat een extern, gespecialiseerd bedrijf een volledig team in huis heeft om voor uw webcare te zorgen. Ook kan u op deze manier buiten uw eigen openingstijden uw klanten van dienst zijn, en dat zal worden gewaardeerd.

Payroll

Zeker voor beginnende ondernemers en ZZP’ers wordt het aangeraden om hun payroll uit te besteden. Simpel gezegd wil dit zeggen dat u op de loonlijst van een externe payrolling specialist komt te staan, zodat deze zorgt voor een hele reeks administratieve zaken binnen uw eigen bedrijf, waaronder het opstellen van de correcte arbeidscontracten, het uitbetalen van salarissen en het administratieve deel van uw personeelsbeleid (ontslagen, vakanties, etc…). Er bestaan heel wat bedrijven die payrolling services aanbieden voor kleine en middelgrote operaties, en die hoeven zeker niet altijd heel duur te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *